onsdag, juli 14, 2010

Kim och Janne har gift sig....

Vi var bjudna på bröllop i lördags då Janne och Kim gifte sig i Selångers kyrka. Det var planerat att det skulle ske redan förra året och då skulle det vara en borgerlig vigsel. Yaya och jag hade lovat att ställa upp som tärna och marskalk då. Nu blev det ett stort kyrkbröllop men har man lovat så har man, även om det var lite nervöst med så mycket folk närvarande.
Det var en vacker ceremoni i kyrkan och vigseln förrättades av Birgit Huss. Kims tvillingflickor var brudnäbbar. Jag har varit på några bröllop under årens lopp, både i Sverige och i Thailand men det här var första gången jag varit på ett svenskt kyrkbröllop där brud och brudgum tillhör olika religioner men det var ingenting man tänkte på i kyrkan. Men så här efteråt får vi hoppas att vår herre där ovan molnen informerar sin kollega i den andra himlen så att äktenskapet även välsignas av honom.
Efter vigseln samlades alla i Kims och Jannes hus vid Mosjön. Dagen före var vi några vänner till Janne som hjälpte till att resa partytältet och några vänner till Kim som förberedde maten som skulle serveras. Tältet var på 40 m2 men det visade sig att det var litet när festen började så alla fick inte plats inuti tältet. Men finns det hjärterum så finns det stjärterum och alla hade sittplatser innan festmåltiden avnjöts.
Det var massor med folk som ville uppvakta och bland gästerna fanns bland andra Jannes före detta fru och hennes nya man, Jannes barn och barnbarn samt många av Kims skolkamrater och deras respektive.
Det sköts även en salut med en mindre kanon för brudparet. Den var dock inte mindre än att tryckvågen startade larmet på några av bilarna som parkerats efter vägen.
Sent på kvällen lämnade vi de nygifta åt varandra.

Inga kommentarer: