torsdag, juni 04, 2009

Acklimatiseringen fortskrider

Det har varit fullt upp sedan vi kom till Sverige, men nu verkar det mesta fungera. Sundsvalls Tidning kommer varje morgon, TV-innehavet är anmält till Radiotjänst och Comhem har installerat bredbandet.
Förhoppningsvis har det även löst sig med bilförsäkringen. Det har dock inte gått på räls om jag så säger, sju handläggare och en chef har jag haft kontakter med. Uppskattningsvis har telefonsamtalen och sammanställningarna över vad som hänt (och inte hänt) tagit mer än tio timmar i anspråk.
Bostadsområdet är som en stor byggarbetsplats för närvarande. Man byter yttertak på samtliga hus, sanerar PCB-material på balkongerna och byter fönster på de södra fasaderna. Efter fönsterbytena skall det målas på balkongerna och alltihop tar sin tid, det är bara att hoppas att det inte blir något avbrott för semester eller annat. Som det är nu kan vi inte ha något på balkongen så balkongmöbel, blomlådor, matta och gym ockuperar kök och hall tills det är klart med fönsterbyten och målning.
Jag har också passat på att förtidsrösta till EU:s parlamentsval, det kändes klart bra att få ge de etablerade partierna ett tjyvnyp.
Till helgen åker vi upp till Östersund och träffar travgänget, äter gott och vinner pengar på Östersundstravet på lördag.

Inga kommentarer: