torsdag, september 26, 2013

Polisregister över kriminella nätverk....



Så bara brakade det till. Den vänsterliberala tidningen Dagens Nyheter hade hittat en spik som man kunde koka soppa på. Skånepolisen hade fört ett (eller två) register över Romer och skandalen var ett faktum. 
Rikspolischefen blev tvärförbannad, statsministern blev indignerad och justitieministern blev uppbragt. 
Det vill säga, det mesta var alldeles fel och drevet var i full gång. Råttan på repet … o s v.
Men här är nog etablissemanget ute och cyklar enligt en enkel bloggares förmenande. När det lugnat ner sig en smula har jag en känsla av många höjdare står med byxorna nere vid anklarna. Det handlar i mångt och mycket om geléryggar som inte ställer upp på dem som gör jobbet utan i stället försöker ta politiska poäng. 
Jag tycker att det verkar vara vanligt polisarbete, där man fört register över kriminella och deras nätverk. Det är möjligt att jag har fel, men jag tror att det här kommer att blåsa över ganska snabbt då man inser vad det handlar om. Skall man rikta någon kritik mot polisen så är det väl i så fall fråga om att man inte hållit registret aktuellt och rensat i registret. 
Det skulle förvåna mig mycket om man kommer fram till att det som uppdagats står i strid med polisdatalagen eller personuppgiftslagen eller någon annan lag. Kanske man kan lyckas klämma åt någon duglig polis för tjänstefel, längre lär det knappast bära. 
Men det är klart Diskrimineringsombudsmannen (DO) får ju chansen att motivera att myndigheten behövs. Sedan skall det naturligtvis utredas vem eller vilka som skall betala skadestånd till vem eller vilka. Det är bara att önska lycka till.

Inga kommentarer: