fredag, september 20, 2013

Katastrof är bara förnamnet...



Det har regnat kopiöst de senaste veckorna i nordöstra Thailand och nu är läget katastrofalt i flera områden. Surin har drabbats mycket hårt och det råder någon form av undantagstillstånd där för närvarande. Stora delar av den centrala stan ligger under vatten och sjukhus och andra offentliga byggnader har evakuerats.
Så här är läget just nu
Det finns inga möjligheter att ta sig fram med bil eller motorcykel. Nu är det båt som gäller. I vårt område, Cityland Village har man också tvingats evakuera då vattnet står meterhögt i hemmen. 
Barnen kämpade i det längsta men tvingades ge upp mot vattenmassorna och har nu lämnat huset tillsammans med Zippo. Det mesta i möbelväg verkar vara förstört men förhoppningsvis har de placerat tvättmaskin, kylskåp och andra dyrare inventarier på bänkar som gör att de klarar sig från skador.
Vad jag har förstått så har myndigheterna tvingats öppna luckorna till en stor vattenreservoar för att förhindra en ännu större katastrof. Detta fick till följd att vattennivån steg helt okontrollerat på mycket kort tid.
Mijo och Yaya har varit uppe hela natten och följt händelseutvecklingen på Facebook och haft täta telefonkontakter med barnen.
Till råga på eländet öser nu regnet ned under dagen och situationen förvärras ytterligare.

Inga kommentarer: