måndag, april 23, 2018

Identifiering av illegala….



När regeringen äntligen föreslår något som de flesta av oss upplever som ett bra förslag haglar kritiken från flera tunga instanser. 
Att ge polisen rätt att ta fingeravtryck och kroppsvisitera individer vid inre utlänningskontroll borde ju vara en självklarhet. Det känns som en grundförutsättning för att kunna avvisa personer som uppehåller sig olagligt i vårt land.

Det är dock inga på skäl som biter på svenska myndigheter, institutioner och frivilligorganisationer. Justitiekanslern och Justitieombudsmannen anser att det föreligger risk för integritetskränkning och ifrågasätter också om ”syftet uppnås” genom kroppsvisitering och fingeravtryck. Röda Korset varnar för att otryggheten kan öka bland människor med utländsk bakgrund även om de har rätt att vara i Sverige. Diskrimineringsombudsmannen anser att det finns en fara för diskriminering eftersom det finns en risk att kontrollerna kommer att göras enbart utifrån personens utseende.

Man ruskar på huvudet i ren frustration.

Intrycket man får av uttalanden likt dessa är att flera myndigheter, institutioner, lärosäten, frivilligorganisationer och inte minst Svenska Kyrkan tagits över helt av vänsteraktivister.

Det finns inga säkra uppgifter på hur många som lever illegalt i Sverige i dag, men de uppskattas till mellan 50 000 och 100 000. 
Det handlar företrädesvis om asylsökande som fått avslag på sin ansökan och personer som begått brott och därmed dömts till utvisning.

Inga kommentarer: