fredag, augusti 01, 2014

Nya chartermål....

Jag läste idag en artikel i Aftonbladet om att hundratals "svenskar" blivit strandsatta i det nya charterparadiset, Mogadishu i Somalia efter det att ett flygbolag gått i konkurs.

Aftonbladet verkar mest oroa sig över hur "svenskarna" skall ta sig tillbaks till Sverige och har intervjuvat flera  oroliga anhöriga till dem som nu sitter fast i semesterparadiset. Kan man misstänka att det blir ett fall för UD?

Även andra tidningar och den svenska stasitelevisionen har tagit upp detta. Men ingen ställer den självklara frågan, "hur kan man besöka det land man flytt ifrån och där man varit hotad till liv och lem?" Det handlar om tvåfullsatta flygplan den här gången. Man undrar ju lite till mans hur många resor som genomförts tidigare. Bara man erhållit permanent uppehållstillstånd och/eller svenskt medborgarskap verkar det som att problemen man redovisat för handläggaren på migrationsverket bara försvunnit.

Sverige är i många avseenden ett märkligt land och tyvärr i alltför många fall på ett negativt sätt. Ett av de märkligaste fenomenen i landet är media. Jag ser fram emot hur de kommer att försöka försvara sitt agerande i en nära framtid.

Inga kommentarer: