fredag, augusti 18, 2017

Ny Sentiomätning



I går redovisade Nyheter idag Sentios senaste opinionsmätning i vilken Sverigedemokraterna når en ny högsta notering någonsin för en Sentiomätning om 27,4 procent stöd i opinionen. Samtidigt förefaller raset för Moderaterna har bromsats upp, de ökar med 2,4 procent jämfört med katastrofmätningen i juli. För övriga partier noteras små förändringar.

Detta kommer säkert att, i vanlig ordning, förbigås med största möjliga tystnad från övrig media. Jag förstår inte riktigt varför man mörkar mätningar utförda av Sentio medan andra mätningar redovisas och kommenteras utan problem.

Jag har därför skickat en insändare till den förlusttyngda mediekoncernens flaggskepp, Sundsvalls Tidning och tidningen har också bekräftat mottagandet. Men därifrån till publicering torde hindren vara oöverstigliga,

Tack för din insändare/debattartikel!
Nedanstående är den text vi mottagit.
-------------------
Opinionsmätningsföretaget Sentio redovisar varje månad en väljarundersökning men de refereras eller kommenteras aldrig i media. Sentio har i sina mätningar legat närmast valresultatet i de två senaste valen. Någon som vet vad det beror på att media inte redovisar Sentios mätningar?

Känslan är att mörkandet tyvärr kommer att fortsätta.

Inga kommentarer: