fredag, augusti 04, 2017

Snaran dras åt..




Känslan är att sanningens minut börjar närma sig. Det är oroligt bland flera ministrar och statssekreterare enligt ryktet. Att dåvarande statssekreteraren Ann Linde haft vetskap om att det begåtts lagbrott och säkerhetsslarv på Trafikstyrelsen redan 2015 slog ned som en bomb i veckan. Här handlar det om en mycket kompetent person som sedermera ”adlats” till statsråd. En person som är känd för sin noggrannhet och det är nog inte osannolikt att hon har en del av intresse att berätta och klargöra men frågan är om hon gör det?.

Det blir mer och mer osannolikt att Statsministern inte varit informerad betydligt tidigare än vad han medgivet. Många vågar nu knappt titta sig i spegeln av rädsla att de likt Pinocchio fått en betydligt längre näsa än normalt.

Idag har det också framkommit att den förra generaldirektören vid Transportstyrelsen, Maria Ågren, kommer att ta strid för att få behålla sitt förordnande. Det står klart sedan hon och hennes fackliga företrädare nu begärt att få företräde inför Statens ansvarsnämnd. Överläggningarna i ansvarsnämnden sker bakom stängda dörrar så om det har förekommit ministerstyre så lär det aldrig komma till allmänhetens kännedom.

Men nämndens beslut kommer att offentliggöras och då är frågan om Ågren får behålla sitt förordnande som generaldirektör eller inte.

Inga kommentarer: