fredag, maj 01, 2020

Tokstollarnas paradis


Jag måste ställa mig frågan, ”vad är det för fel på Sverige?”
En vän till mig hade suttit fast i Spanien drygt fem veckor på grund av pandemin. I slutet på förra veckan tog tålamodet slut och han beslöt att sätta sig i bilen och återvända till Sverige. Han körde till Travemünde där han tog färjan till Trelleborg. I Trelleborg förekom inga som helst kontroller. Ingen tull, inga gränspoliser, öppna gränser, bara att köra rakt in i Sverige. Vad fan är det för fel på Sverige?

Samtidigt vet vi att Sverige har blivit ett smörgåsbord av dyra bildelar, båtmotorer och skördemaskiner mm för utländska ligor främst från Litauen och Rumänien. Det är lika öppet den vägen. Tullen och gränspolisen har inte verktygen för att kunna kontrollera bilar som lämnar landet. Jag misstänker att det beror på en senfärdig justitieminister som hellre försöker stifta lagar som begränsar åsikts- och yttrandefrihet.  Om ett år kan jag nog inte uttrycka mig som jag gör i det här inlägget utan att hamna i finkan. Vad fan är det för fel på Sverige?

De som skall bevaka makten, som statstelevisionen, statsradion och den vänstervridna journalistkåren står nu på maktens sida mot folket. Som enda land i världen har vi också en statsavlönad näthatsgranskare som jagar pensionärer som i ren frustration skrivit vad de känner och får dessa ställda inför rätta. Vad fan är det för fel på Sverige?

På grund av pandemin har många företag i Sverige tvingats permittera och/eller säga upp sina anställda. Många mindre företag kommer att gå i konkurs och arbetslöshetssiffrorna kommer att hamna på rekordnivåer.
Trots det har Sveriges regering, som består av socialister, miljömuppar och två stödhjul, beslutat att göra vissa undantag vad gäller arbetskraftsinvandringen. Asylsökande (som färdats hela vägen genom Europa med välfärdslandet som mål) skall naturligtvis undantas, vad annat var att förvänta? Det samma gäller bärplockare och jordbruksarbetare, kanske någon grupp jag missat.
Frågan som jag och många med mig ställer oss är varför inte de arbetslösa i Sverige hänvisas till dessa jobb? Det känns inte rätt att man kan välja A-kassa eller andra bidrag i stället för bärplockning. Vad fan är det för fel på Sverige?

I samband med Coronautbrottet kunde man konstatera att många svenska medborgare befann sig i länder de ”flytt” från. Uppdrag Granskning hade ett inslag för några veckor sedan där det bland annat framkom att invandrare skickat sina söner till släkten eller till uppfostringsanstalter i ursprungslandet på grund av deras kriminella beteende i Sverige. Det känns svårt att förstå på vilka grunder man beviljats permanenta uppehållstillstånd då det verkar ofarligt att återvända till ursprungslandet. Vad fan är det för fel på Sverige?

Socialdemokraterna rusar i flera opinionsundersökningar och är nu uppe i drygt 30 procent. Detta trots att det är samma pajas som sprider sina floskler på samma sätt som bara för några månader sedan. Vad fan är det för fel på Sverige?

Inga kommentarer: