söndag, februari 02, 2014

Parlamentsvalet i Thailand...


En vallokal i Surin

Idag har det varit parlamentsval i Thailand. Här i Surin har det gått lugnt till och valet har kunnat genomföras utan störningar eller incidenter. På andra platser, främst i södra Thailand och i vissa distrikt i Bangkok har det varit oroligt och flera vallokaler har tvingats stänga då de blockerats av regeringsfientliga demonstranter. Vallokalerna, där det har fungerat, stängde som planerat klockan 15.00 i dag.

Allt annat än en seger för Phea Thai och Yingluck Shinawatra skulle vara en stor överraskning, men för att ett nyvalt parlament skall kunna öppnas måste 475 av de totalt 500 ledamöter vara närvarande. Då många förhindrats att rösta på grund av demonstranterna kommer det säkert att krävas många fyllnadsval innan man har ett fungerande parlament.
Suthep Thaugsuban
Även om nu valet har kunnat genomföras, kan det vara möjligt att det finns rättsliga hinder som gör det ogiltigt. Här kan nämligen det mesta hända.
 

Från och med klockan 18.00 igår och till och med midnatt i dag får alkohol varken säljas i butiker eller serveras på restauranger i syfte att förhindra bråk mellan politiska meningsmotståndare. 

Att valet har kunnat genomföras får nog ses som ett mycket starkt bakslag för de regeringsfientliga demonstrationsledarna och framför allt för Suthep Thaugsuban. 

Inga kommentarer: