torsdag, februari 13, 2014

Bangkok shutdown 5.....



Det känns lite som att snaran håller på att dras åt när det gäller ledarna för de regeringsfientliga demonstrationerna i Bangkok. Förra veckan utfärdades en arresteringsorder på 19 av ledarna och däribland Suthep Thaugsuban. 
Suthep Thaugsuban
Domstolen som utfärdat arresteringsorderna finner att de gjort sig skyldiga till brott mot undantagstillståndet. Men man kan nog misstänka att anklagelserna kommer att utökas och det skulle knappast vara förvånande om man även kommer att anklagas för uppror och för att ha förhindrat att de allmänna valen kunnat genomföras fullt ut.
Dessa personer, tillsammans med 39 mer perifera ledare har av "Centret för Upprätthållande av Lag och Ordning" också förbjudits att lämna landet. Man kommer också att försöka deportera en indisk affärsman som tillhör den innersta kärnan i den så kallade ”Folkets Demokratiska Reformkommitté.

De ledare som nu har en arresteringsorder utfärdade på sig framhärdar dock att detta faktum inte kommer att påverka deras kampanj för att avsätta den folkvalda regeringen och genomföra en nationell reform.

Under de senaste dagarna har tusentals kravallpoliser samlats i Bangkok och under morgondagen kommer styrkan att sättas in för att myndigheterna skall kunna återta kontrollen över flera av de områden som ockuperats av upprorsmakarna. Det gäller bland annat regeringsbyggnader och flera vägkorsningar. 
I samband med detta kommer också försök att göras att gripa protestledarna men man kommer att försöka undvika alla former av våld..
Det ser även ut att lösa sig då det gäller utbetalning av ersättning för ris som levererats av bönderna på landsbygden. Men det lär säkert ta tid innan alla fått sin ersättning. 

Källa: Bangkok Post och Thailändsk TV

Inga kommentarer: