fredag, maj 20, 2016

En Thailändsk företeelse...



I Thailand finns en företeelse som benämns Mia Noy. Den kan väl närmast beskrivas som att man har en extra hustru och i lite mer sällsynta fall, flera extra hustrur utöver den man är gift med. Det är företrädesvis äldre män med god ekonomi som håller sig med en extra hustru. Vanligtvis så bor den extra hustrun i ett eget hus eller en lägenhet som mannen betalar för. Han står också för försörjningen av sin extra hustru och eventuella barn han har med henne. I de flesta fall så pågår detta helt öppet och den ordinarie hustrun har vetskap om den andra eller de andra.


Det tycks i de flesta fall fungera trots att Thailändska kvinnor är väldigt svartsjuka.
Sedan finns det naturlitgtvis många thailändska män som inte har ekonomiska förutsättningar att ha en Mia Noy men känner att monogamin är påfrestande. 
Då kan det hända att man tar sig tillfälliga älskarinnor vilket thailänska kvinnor inte alls har överseende med. Då sådant uppdagas kan det gå illa för både mannen och älskarinnan.

Dyker den lagvigda hustrun upp helt oväntat i en intim situation kan det kännas bättre för älskarinnan att fly än att försöka bortförklara helt uppenbara händelser. En sådan flykt blir ju helt oplanerad och då kan det hända att man inte ens hinner få med sig kläderna.

Själv tycker jag att det är nog med problem att ha en hustru så Mia Noy är inget för mig.

Inga kommentarer: