torsdag, maj 26, 2016

Tur i oturen....



Veckans snackis här borta har handlat om en man som blev ormbiten i pitten då han satt på toaletten. Det har vevats om och om igen på så gott som alla kanaler och folk verkar inte prata om något annat.
Vad jag har förstått så handlade det inte om en toalettstol i vår bemärkelse utan om en toalett där man står på huk och uträttar sina behov. Det har inte framgått om toaletten var ansluten till ett kommunalt avlopp eller om man hade en egen latrintank. Till sannolikhet gränsande visshet torde det vara det sista som gällde och då kan det t ex vara några nedgrävda betongringar med någon plåt som ”lock” som fungerar som latrintank.
I vilket fall som helst hade den ca två meter långa ormen förirrat sig in i avloppssystemet på något sätt och passade på att hugga till när mannen uträttade sina behov.
Innan han svimmade lyckades han ropa på sin hustru som chockades av allt blod men lyckades tillkalla hjälp. I det läget hade ormen släppt greppet men verkade ha fastnat halvvägs uppe ur toaletten.
Mannen togs till sjukhus där man konstaterat att han förlorat mycket blod men i övrig klarat sig bra. Tur i oturen kan man säga.
För att få ut ormen tvingades man demontera toaletten. I några nyhetsinslag har man gjort gällande att ormen släpptes i frihet sedan man fått ut den ur toaletten. Kanske är det så, men den kan också ha blivit middagsmat.
Det är med viss vånda jag uträttar mina behov på vår toalett fortsättningsvis.

Inga kommentarer: