lördag, januari 21, 2017

Installation av Donald Trump till President...



I går installerades USA:s nya president, Donald Trump. Han är den 45:e i ordningen av Amerikanska presidenter.

Han har varit starkt ifrågasatt av etablissemanget och få trodde att han skulle ens klara av att bli Republikanernas kandidat och ännu färre trodde att han skulle ha en chans mot Hillary Clinton.

Men nu är det verkligt, han är Amerikas president, allt vad det innebär av makt och möjligheter.

Trots att han ifrågasatts, hånats och till och med blivit beljugen så visade det sig att demokratin fungerade.

Många och inte minst Svenska politiker och vänsterjournalister försöker måla fan på väggen Man kan kanske tro att politikerna skulle vara lite försiktiga i sina uttalanden och fördömanden innan man fått klart åt vilket håll vindarna blåser. Men det är nog att begära för mycket. Det kan ju knappast gagna vårt land att bli ovänner med ”världens mäktigaste man”.

Att påstå att installationen skedde under pompa och ståt är en överdrift men många amerikaner hyllade sin president medan en liten klick ägnade sig åt demonstrationer,  skadegörelse och vandalisering av egendom. Men i USA ser man allvarligt på den typen av aktiviteter och drygt 200 aktivister har gripits och många av dem kan se fram emot mer eller mindre långa fängelsestraff.

Här har regering och polisledning i Sverige mycket att lära.

Men åter till Donald Trump och frågan vad som kommer att ske på kort och lång sikt. 

Jag är knappast mannen att besvara den frågan lite som de flesta andra. Men jag tror på en start som kommer att förvåna många, han kommer att visa handlingskraft som få har förväntat sig och jag blir inte alls förvånad om Börserna kommer att reagera positivt inom de närmaste dagarna. Dags att investera?


Inga kommentarer: