fredag, juni 08, 2018

En sorgens dag...


Gårdagen blev en sorgens dag för en stor majoritet av den svenska befolkningen då regeringen med stöd av kommunisterna och Centerpartiet röstade igenom den så kallade amnestilagen. En lag som innebär att 9000 unga afghanska män får uppehållstillstånd i vårt land trots att de saknar asylskäl.

Lagen är skriven för att gynna vuxna män som har tagit sig till Sverige genom att missbruka asylsystemet, utan att kunna styrka sina identiteter och genom att lämna falska uppgifter om ålder, skyddsbehov och vilket land de kommer ifrån.

De har redan utretts och fått avslag på sina asylansökningar i alla instanser, eftersom de inte har några skyddsskäl. Hälften av dem kommer dessutom från Iran som inte är drabbat av krig eller andra oroligheter och 78 procent har ljugit om sin ålder enligt en undersökning som Expressen genomfört.

Den 28 mars underkände Lagrådet i ett mycket skarpt formulerat yttrande över regeringens förslag på flera punkter och avslutningsvis avlossade man en total avsågning som helt saknar motstycke från svar på tidigare Lagrådsremisser.

”Gränsen har nåtts för vad som är acceptabelt i fråga om hur lagstiftning kan utformas.”

Men regeringen har ju vid flera tidigare tillfällen visat att man är helt tondöv och att man saknar allt som har med fingertoppskänsla att göra. Socialdemokraterna har aldrig tidigare stått så långt ifrån sina väljare som man gör nu.

Då blir man ju lite förvånad då många frågar sig hur det har kunnat gå så snett och vad det beror på.

Den ena opinionsmätningen efter den andra visar nu på katastrofala siffror för Socialdemokraterna och jag har inte en susning om vad som skall kunna hända för att Socialdemokraterna skall undgå en fullständig kollaps i valet den 9 september. Detta medan Sverigedemokraterna bara ökar och ökar i mätning efter mätning

I första hand så handlar det om total avsaknad av ledarskap och det får Stefan Löfven ta på sig, men han är inte ensam. Många, både nuvarande och före detta statsråd, har all anledning att tänka över vad de har gjort och fortsätter att göra mot vårt land och mot oss som bor och betalar skatt här.

Jag skulle bli mycket förvånad om inte det här beslutet, som är kostnadsberäknat till minst 3 miljarder kronor, kommer att resultera i att många riksdagsledamöter som representerar partierna som svikit Sveriges befolkning kommer att förlora sina platser i riksdagen den 9 september.

Inga kommentarer: