tisdag, mars 12, 2019

Hijab, ett religiöst plagg.


En kvinnlig iransk människorättsjurist som försvarat kvinnor som vägrar bära hijab har dömts till 38 års fängelse och 148 piskrapp!



Iranian Human Rights Lawyer Nasrin Sotoudeh Says She Has Been Sentenced to 38 Years in Prison
March 11, 2019 – Iranian defence attorney Nasrin Sotoudeh told her husband she has been sentenced to 38 years in prison and 148 lashes. Her statement follows media reports quoting the hardline judge overseeing her case who said she has been sentenced to seven years in prison.

Simförbundets tidigare ordförande Ulla Gustavsson skrev i februari i ett inlägg på Facebook om en bild på Riksidrottsförbundets hemsida, en bild som föreställer en flicka med slöja som testar skytte. I inlägget kritiserade hon bildvalet som hon menade uppmuntrade till bland annat kvinnoförtryck och att bilden normaliserar slöjan på små barn.

Hennes åsikt väckte starka reaktioner och ansågs inte vara politiskt korrekt och Ulla Gustavsson tvingades att avgå som ordförande för Simförbundet.

Så kan det gå i det feministiska Sverige 2019 när man gör gällande att slöjan är ett religiöst plagg och en symbol för islamistiskt förtryck.

Inga kommentarer: