torsdag, mars 21, 2019

KD i samtal med SD....


I dag har Ebba Busch Thor på Facebook klargjort att KD kommer att samtala med Sverigedemokraterna fortsättningsvis. Hon skriver att ”KD kan samtala med samtliga riksdagspartier i syfte att nå samsyn i enskilda sakpolitiska frågor där det finns förutsättningar för att stärka stödet för den politik vi står för".

Hon säger vidare att ”beslutet har ett starkt stöd i partiet” och att den nya KD-linjen är en följd av januariavtalet mellan S, MP, C och L. I uttalandet sa hon även att hon är öppen för att samtala med Vänsterpartiet.

En klok och modig kvinna enligt mitt förmenande. Hon gör något som borde ha varit självklart för varje parti i Sveriges riksdag.

Reaktionerna lät inte vänta på sig. De båda stödhjulen till Stefan Löfvén for i taket direkt.

Damen med storhetsvansinnet personifierat kommenterade på facebook enligt följande.

Ett historiskt misstag av KD att öppna för förhandlingar och överenskommelser med SD, ett främlingsfientligt populistparti med rötterna i nynazismen. Jag är djupt besviken över utvecklingen inom KD och det vägval de gör idag. Detta hade varit ärligare att berätta innan valet.
KD:s öppning för SD visar att det val som C gjort i regeringsfrågan var framsynt. I de samtal som fördes mellan Allianspartierna efter valet var en av förutsättningarna för att ens diskutera en M/KD-regering att inget samarbete och inga förhandlingar skulle ske med SD. Detta var Ebba Busch Thor
beredd att utlova skriftligt. Men denna utfästelse höll alltså bara ett par månader. Det är ytterst beklagligt om KD fortsätter på denna väg.


Detta skriver alltså Annie Lööf, hon som för drygt fyra år sedan, lovade att äta upp en av sina skor hellre än att agera stödhjul åt Löfvén.

Det skulle vara intressant att veta hur många röster Centerpartiet fått om väljarna innan valet vetat att hon skulle agera stödhjul.

Det andra stödhjulet, som knappt har någon luft kvar i däcket, ville ju naturligtvis inte vara sämre och formulerade sig så intelligent som bara Björklund kan, på face book.

SD är ett högernationalistiskt parti som är skapat ur den svenska nynazismen. Sorgligt att Kd öppnar för förhandlingar. Sannolikt första steget mot det konservativa block som SD drömmer om.

Det räcker med att låta inlägget tala för sig själv, men något borgerligt regeringsalternativ ser han sig nog i stjärnorna efter.

Statsministern stämmer i stort in i stödhjulens kritik mot KD:s nya linje och poängterar att KD under hela valrörelsen sagt att de inte skall samarbeta Sverigedemokraterna

”Under hela valrörelsen sa Moderaterna och Kristdemokraterna att de inte skulle samarbeta med Sverigedemokraterna. Kristdemokraterna sa till och med att de inte skulle samarbeta med SD på 20 år”, skriver Stefan Löfvén förnärmat på Instagram.

Det är mycket som sägs under valrörelsen och ofta stor skillnad på vad som sedan händer. Men det här är de synpunkter landets Statsminister har på KD:s ställningstagande samt naturligtvis den återkommande brunsmetningen av SD, som jag dock valt att utelämna. Detta av den man som valde att sälja ut flera av partiets hjärtefrågor för att få makten. Samme man som torde ha rekord i brutna vallöften!

Marginalpartiernas, (MP och V) talespersoner och gyttjans folk på Aftonbladets ledarredaktion har liknande synpunkter och de känns bara som upprepningar, så dem har jag också valt att utelämna.



Inga kommentarer: