söndag, mars 17, 2019

Upp- och nedvända världen...


Förra veckan tillkännagavs att, den av etablissemanget hyllade, komikern Henrik Schyffert tilldelats årets Stora retorikpris.

Många med mig frågar sig varför?

Han är väl mest känd för sina invandringsvurmande åsikter och uttalanden samt ”runkbajs inlägg” på sociala medier, men det menar tydligen juryn ger svenskarna viktiga ”insikter” om det svenska samhället. 
Jag är nog mer inne på att det är andra än svenskar som behöver skaffa sig insikter om det svenska samhället.

Till skillnad från Schyfferts ”Var inte rädda” är vi tiotusentals som just känner rädsla när vi ser hur vårt land utvecklas.

En olycka kommer sällan ensam brukar det heta och det stämmer ofta.

Samma vecka kommer världsnyheten att en vänsterklick i den Norska Nobelkommittén nominerat den 16-åriga Greta Thunberg till Nobels fredspris.

”Vi har nominerat Greta eftersom klimathotet kan vara en av de största bidragande orsakerna till krig och konflikt. Den rörelse Greta har satt i gång är ett väldigt viktigt fredsbidrag”, säger stortingsledamoten Freddy André Øvstegård från Socialistisk Venstreparti.

Ja ja, bland de som tilldelats priset under årens lopp finns t ex Barack Obama och Henry Kissinger.

Men att media samma vecka mörkade en annan världsnyhet kom ju inte som någon överraskning direkt.

Greenpeace medgrundare och tidigare president för avdelningen i Kanada, Patrick Moore, beskriver redan den 7 mars, i en radiointervju i programmet Breitbart Live Toniaght i SiriusXM narrativet bakom ”global uppvärmning” och ”klimatförändringar” orsakade av människan som cyniska intriger.

Moore menar att känslor av rädsla och skuld tvingas på medborgarna från klimatalarmisterna.

”Vetenskapen trängs undan av vidskepelse och en slags toxisk kombination av religion och politiska ideologi. Det finns ingen sanning här. Det är ren bluff och lurendrejeri”, sammanfattade Moore.

Som klimatrealist är det bara att hålla med.





Inga kommentarer: