torsdag, november 07, 2019

Vad är det som mörkas?


Det blir mer och mer mystiskt, frågetecknen blir allt fler, varför utvisas inte de sex islamisterna?

De är dömda till utvisning av flera rättsinstanser inklusive Sveriges regering. Orsaken till utvisningarna är att de enligt Lagen om särskild utlänningskontroll befunnits utgöra ett säkerhetshot mot vårt land.

Migrationsöverdomstolen har kört över samtliga rättsinstanser inklusive regeringen och hävdar att Utlänningslagen som förbjuder utvisning till länder där någon form av kroppsstraff eller tortyr kan befaras förekomma, måste tillämpas i de här fallen.

Så långt stämmer det - om det nu vore så.

Men de här männen kommer från Irak, Egypten och Ryssland som samtliga har skrivit under på FN:s tortyrkonvention och således förbundit sig att inte utföra tortyr eller kroppslig bestraffning.

Här gör alltså migrationsdomstolen bedömningen att man inte kan lita på att dessa länder uppfyller de löften man skrivit under på.

I högsta grad synnerligen märkligt. Det är väl inte Sveriges problem om dessa länder bryter mot de konventioner de undertecknat. Som jag ser det är det väl FN:s problem att ta itu med detta – om det nu är så att dessa länder inte lever upp till det man skrivit under på.

Dessutom tror jag att dessa personer skulle betraktas som hjältar om/när de återvänder till sina ursprungsländer.

Jag vill gärna tro att migrationsöverdomstolen dömer enligt lagen men jag blir mer och mer tveksam. Dessutom verkar inte regeringen och stödhjulen vara speciellt intresserad av att få en adekvat lagstiftning på plats vad gäller invandring och terrorism. 
Utöver att vi inte kan utföra utvisningar kan inte återvändande IS-bödlar ställas inför rätta p g a att lagstiftning saknas.

Ansvarig för detta är den senfärdige Morgan Johansson i första hand men även bromsklossarna i MP.

Hur länge skall vansinnet tillåtas fortgå?

Inga kommentarer: