söndag, maj 17, 2009

Packat och klart...

Ja, då var det packat och klart. In i det sista har det varit saker som skall göras, saker som skall inhandlas och en massa telefonsamtal som måste ringas. Hälften av utrymmet i Yayas resväska upptas av mat och mattillbehör i olika former. Själv har jag bara packat det allra nödvändigaste ändå väger väskan 23,5 kg. Till det så tillkommer datorväskan, handbagaget och videokameran. Det är bara att hålla tummarna för att det inte sitter någon övernitisk person bakom incheckningsdisken. Man brukar vara mer överseende för några kilos övervikt när man flyger från Thailand än när man flyger till Thailand
Det känns riktigt att åka nu, barnen har börjat skolan och regnperioden har anmält sin ankomst vilket bland annat får till följd att vår gata övergår till något som mer kan liknas vid en kanal. Det är väl inget större problem för det brukar torka upp på en timme.
Regnperioden kom tidigt i år, många farmare har redan planterat sitt ris, vilket normalt brukar ske i slutet på maj och i början på juni.
Vi startar vår resa mot mer civiliserade trakter i kväll då vi tar nattåget till Bangkok där vi stannar ett dygn för mera shopping. På onsdag flyger vi till Doha i Qatar där vi byter till Stockholmsflighten. Om allt går enligt planerna så hoppas jag att vi kommer till Sundsvall under eftermiddagen på torsdag. Det är många förbindelser som skall klaffa.

Inga kommentarer: