lördag, september 18, 2010

Hur går det i valet?

Jag tar mig friheten att tippa hur valet utfaller på söndag. Det handlar bara om känsla jag har och ingenting annat.
Så här kvällen före tror jag att de rödgröna får majoritet i Sundsvalls kommun.
I Timrå är det mer tveksamt men i valet till landstinget blir det fritt fall för de rödgröna.
Det är sällan man ser något som är så misskött som landstinget i Västernorrlands län och medborgarnas dom blir hård men rättvis.
Det är nog inte helt osannolikt att både landstingsdirektör och sjukhusdirektör följer med i det sjunkande skeppet. Den senaste har ju redan förberett uttåget genom att polisanmäla den blivande arbetsgivaren för förtal.
När det gäller valet till riksdagen vinner Alliansen ganska klart, det försprång som de skaffat sig i de olika opinionsundersökningarna under de sista veckorna går inte att ta igen. Det som blir mest spännande med det valet är om Sverigedemokraterna får en vågmästarroll eller inte.
Det är nog ställt utom all tvekan att de kommer in i riksdagen, det pekar det mesta mot och här får båda blocken ta på sig ansvaret för att man inte tagit tag i de problem som kan kopplas till invandringen. I stället har man kritiserat vanligt folk som ställer relevanta frågor och kallat dessa för främlingsfientliga. Nu får de närkontakt med det problem som detta agerande skapat.
Risken är faktiskt överhängande att SD får en vågmästarroll vilket inte är något drömscenario för något av blocken. Det ligger inte heller i majoriteten av Sveriges medborgares intresse att få ett kaos i Sveriges riksdag.
Skulle det nu bli fallet så lär ju värdet på den svenska kronan falla som en sten, vilket inte är helt ointressant för oss som bor utomlands en stor del av året.

Inga kommentarer: