torsdag, september 23, 2010

Några reflektioner efter valet...

Varför gick det som det gick…
Jag tror inte att det behövs någon haverikommission för att svara på den frågan.
För det första, och det är viktigt, så har Sverige genomgått stora förändringar sedan 60- och70-talen medan partiet lever kvar i det gamla industrisamhället och hur det såg ut då. Varven är nedlagda sedan länge, liksom textilindustrin och Ericsson har inte en enda fabrik kvar i Sverige. Sossarnas samhälle existerar inte längre och antalet arbetare har minskat i takt med att jobben försvunnit eller flyttat utomlands och nu handlar det mest om arbeten inom tjänstesektorn och människor som är mer av individualister och som inte attraheras av de rödgrönas brist på ideologi och deras politik med kärnkraftsmotstånd, skattehöjningar och andra pålagor samt begränsningar av den personliga valfriheten.
Man upplevs inte heller som trovärdiga då man angriper Alliansen i ekonomiska frågor eftersom Alliansen är bäst i klassen när det gäller att ha hanterat finanskrisen i hela Europa.
Dödsstöten kom, om inte förr, då kamrat Ohly erbjöds en möjlighet att ingå i en regering. Vem vill ha en gammal kommunist i regeringen? Inte många vad jag förstått och nu är Vänsterpartiet till och med mindre än Sverigedemokraterna. Det är nog snart dags för den gamle tågmästaren att söka nytt jobb.
Det känns också konstigt att höra företrädarna för detta parti beskylla Alliansen för ökade klyftor och nyfattigdom i Sverige baserat på att antalet socialbidragstagare ökat. Det är väl självklart att om 20000 - 30 000 asylsökande kommer till Sverige varje år så ökar antalet socialbidragstagare eller har de någon annan försörjningsmöjlighet som vanligt folk inte känner till. Varför nämns och ifrågasätts inte det i debatten mellan de etablerade partierna?
Sverigedemokraternas entré i finrummet var mer väntat än oväntat för min del. De etablerade partiernas och medias ovilja att diskutera invandringsproblematiken och flyktingmottagandet har lett fram till detta Man får nästan en känsla av att de kommit överens om att tiga om de problem som finns kopplade till invandringen. Det hade varit bättre att de kommit överens om att ta upp problemen till diskussion och talat om hur man ville lösa dem även om förslagen till lösningar varit olika. Nu undrar vanliga människor om de etablerade partierna inte märkt av upploppen i Rosengård, Tensta, Bergsjön med flera platser där folk i ”reservaten” uttrycker sin vrede genom mordbränder, stenkastning och andra ickedemokratiska handlingar. Känner man inte till att massor av människor bott i dessa områden i tio - tjugo års tid utan att lära sig tala svenska eller haft ett enda jobb under den tiden?
Den viktigaste frågan är kanske om man tänker fortsätta med den strutsmentalitet som lett fram till att Sverigedemokraterna tagit plats i Sveriges Riksdag?

Jag kan inte låta bli att kommentera att Mona Sahlin sitter kvar som partiledare efter detta katastrofala val, det om inte annat visar att man har brist på kandidater som kan ta över.
Den socialdemokratiska partistyrelsen har nu sagt " sitt kvar, ta ansvar, led partiet".
Ja, ja det blir nog lite av att en blind herde skall leda en skock med får, genom ett minfält mot ett stup ner i ett hav fullt av hajar som dessutom är smittade med rabies. Det är bara att gratulera motståndarna.

Inga kommentarer: