tisdag, februari 26, 2013

Spegel, spegel på väggen där, säg vem....



Till skillnad från oss västerlänningar vill thailändare ha så ljus hy som möjligt. De skyr solen, använder sig av parasoller och paraplyer, bredbrättade hattar av alla de slag och drar ned ”rånarluvan” över ansiktet så snart solen visar sig. Utöver detta så finns också en välutvecklad kemisk industri.

Lägg till bildtext
Här finns allt, krämer, salvor, smeter, geléer, inpackningar, ansiktsmasker och tinkturer för det mesta och mot det mesta och handlas görs det. Salvor som får oönskad hårväxt att upphöra och önskad hårväxt att växa ut enligt reklamen. Ansiktsmasker som är så effektiva att de avlägsnar rynkor som ännu inte uppstått och krämer som utlovar ”bestående” ljus hy. Helst skall man anta färgen av en magnecyl i ansiktet, då har man nått det optimala skönhetsidealet. Varför betala för dyra operationer när man kan köpa en stark medicinsk läppglans som förstorar läpparna utan någon egentlig hälsorisk. Att köpa en blandning av ananas och papaya i något som kallas ”Hawaiian Cool Whitening” eller lite ”Facy Salmon Caviar för att fördröja hudens åldrande är väl använda pengar enligt de som tillverkar och säljer produkterna.

Det läggs ned mycket tid och pengar på skönhetsvården i det här landet men nog är det mycket som kan ifrågasättas – vilket jag dock lärt mig att avstå ifrån. Det tydligaste resultatet vid användande av dessa produkter är nog att det blir ebb i kassan i övrigt lyser de utlovade resultaten med sin frånvaro.

Inga kommentarer: