måndag, augusti 17, 2015

Bärplockning och opinionsmätningar



Det har inte blivit mycket skrivet under den senaste tiden. Orsaken är inte brist på uppslag utan brist på tid då bärsäsongen äntligen kommit igång. Bärtillgången är blandad, hjortronen är det ingen större tillgång på medan det däremot finns gott om blåbär på många ställen. Lingon ser det inte heller ut att råda brist på men de är inte mogna än på några veckor.

Hustrun och döttrarna höll på att börja klättra på väggarna innan de kunde komma igång i år. Framför allt hjortronen var väldigt sena i år medan blåbär och lingon känns ca två veckor sena. Men nu är det full fart i skogen, tidiga mornar och sena kvällar och ett socialt liv som går på kryckor.

Nu är ju inte jag med ute i skogen varje dag men marknadsföring, fakturering och leveranser kräver sin man och det går åt en hel del tid, betydligt mer än man kan tro. Många kunder har köpt bär av oss under många år och det känns som ett kvitto på att de är nöjda.

I mitt senaste blogginlägg uppmärksammade jag Sverigedemokraternas toppnotering i Sentios senaste opinionsmätning. Ett resultat som vanlig media eller public service inte berörde med ett ord. Efter det har jag inte sett en enda ny opinionsundersökning vad det nu kan bero på?

Kan det vara så  att övriga opinionsinstitut börjar få liknande resultat eller man kanske träffas för att komma överens om att ändra parametrarna så att stödet för SD minskar? 

Jag vet inte, men med tanke på andra övergrepp på demokratin, yttrande- och åsiktsfriheten i landet så är nog det mesta möjligt.

Känslan är dock att den allmänna uppfattningen hos folk knappast går att dölja längre och det är bara en tidsfråga innan SD är Sveriges största parti i de flesta opinionsmätningarna. Detta utan att de behövt göra någonting utan att ha kunnat sitta med armarna i kors och låta övriga partiers politiker fungera som valarbetare för SD.

Inga kommentarer: