fredag, januari 15, 2016

Saker som inte går att försvara eller bortförklara längre...



Man brukar ju säga att en olycka kommer sällan ensam. Nu verkar etablissemanget fått rejält med skit som borde räcka flera månader framåt.

Först så är det mörkningen av händelserna i Kungsträdgården i höstas, där alla verkar skylla på alla. Dagens Nyheter, polisen och politikerna verkar alla ha haft ögonbindel och öronproppar, men det ena efter det andra har kommit fram under veckan. Några journalister verkar dock tycka att nu får det vara nog, nu måste vi beskriva verkligheten som den ser ut, medan andra gör allt för att relativisera den importerade våldtäktskulturen från MENA-länderna.

Högste polischefen har lovat att man skall gå till botten med vad som hänt. Själv är jag övertygad om att man i så fall börjar i fel ände, känslan är att det behöver städas på högsta nivå om man skall tro de poliser som uttalat sig. 

Städbehovet verkar dock vara störst på många av landets tidningsredaktioner samt på Public Service.

Som om denna skandal inte var nog så har Kommunalfacket trampat riktigt i klaveret, men även här så verkar den främste företrädaren för fackförbundet ifråga inte insett att hennes tid som ordförande är över. Det som hänt är att jämföra med försnillning av medlemmarnas pengar och som jag ser det skall hela ledningen avgå, för mig känns det självklart. Nu verkar det som att hon mest beklagar att skiten kommit upp i öppen dager och inte att hon inser vilken kultur hon har varit med om att skapa. Spritfester, porrshower och gratis boenden på förbundets anläggningar. Det känns nog som att medlemmarna kommer att avsätta de skyldiga, om inte förr så på kongressen i vår.

Som grädde på moset poppade även utrikesminister Wallströms lägenhetsaffär mellan henne och Kommunal upp. 

En människa som blivit mångmiljonär på politiska befattningar borde kunna köpa sig en egen lägenhet i Stockholm.

Statsministern gömmer sig som vanligt, inte en enda kommentar. Men vi har börjat vänja oss så det kommer inte som någon överraskning.

Men ändå, här handlar det om något som är så nära korruption man kan komma. Men det kanske är just därför statsministern hukar i buskarna?

Inga kommentarer: