torsdag, februari 08, 2018

Fortsatt massinvandring …..

Hur många gånger under det senaste året har vi inte hört statsministern eller andra företrädare för regeringen hänvisa till att vi nu har anpassat oss till EU:s miniminivå vad gäller asylinvandringen till Sverige?

Fakta är att riksdagen den 21 juni 2016 röstade igenom Sveriges nya asylregler. Förändringarna innebar att Sverige införde kraftiga begränsningar för asylsökande och deras anhöriga i syfte att begränsa antalet människor som kan få skydd i Sverige.

Lagen är tidsbegränsad och gäller i tre år från och med den 20 juli 2016.

Men det är något som inte stämmer här. 

Sverige tar fortfarande emot fler asylsökande än jämförbara länder inom EU, trots de åtstramningar som gjorts. Regeringen har hävdat att regelverket har anpassats efter ”EU:s miniminivå” – men enligt den senaste statistiken från Eurostat ligger Sverige fortfarande i topp inom EU.

Antingen ljuger Statsministern då han påstår att det svenska regelverket har anpassats efter ”EU:s miniminivå” eller också följer Regeringen inte den tillfälliga lag som gäller från och med den 20 juli 2016.

Jag kan inte se att det finns någon annan förklaring – rätta mig om jag har fel.

I jämförelse med våra nordiska grannar har vi flerdubbelt så stor asylinvandring som Danmark, Finland och Norge.

Den Humanitära stormakten som grundades av Överståthållaren Fredrik Reinfeldt lever vidare och förvaltas nu av en rödgrön regering.

Jag tycker nog att Statsministern och den svenska regeringen har en del att förklara för oss undersåtar - gärna före valet.





Inga kommentarer: