fredag, februari 02, 2018

Att välja land att bo i…



Sedan 2002 har jag tillbringat den mesta tiden i Thailand. Jag är dock fortfarande mantalsskriven och betalar skatt i Sverige. Men tanken på att utvandra och bosätta mig för gott i Thailand gör sig allt oftare påmind.

Det är ett härligt klimat här, människorna är vänliga och kostnaden för att leva och bo här är ungefär hälften av vad det kostar att bo i Sverige.

Men det är inte det avgörande skälet till mina funderingar att flytta hit för gott.

Det är nog snarare den systemkollaps som drabbat Sverige där folk dör i köerna till sjukvården, där gamla människor svälter ihjäl på äldreboenden, där kriminaliteten frodas i utanförskapsområdena, där rättsväsendet mer eller mindre klappat ihop och där politikerna fullständigt tappat greppet. Där politiker, journalister och andra opinionsbildare i de flesta sammanhang har en helt annan verklighetsbild än den vi vanligt dödliga har. Man envisas med att kalla problemen för ”utmaningar” men oavsett vad de kallar det så blir det bara sämre och sämre hela tiden.

Massinvandringen har ställt till så stora skador i våra välfärdssystem att det är mycket tveksamt om det kommer att kunna gå att reparera dessa skador. Till sannolikhet gränsande visshet inte.

Inför valet i september hör man allt oftare orden ”Fake News”, desinformation, alternativa fakta, trollfabriker och andra uttryck som etablissemanget använder sig av för att man inte betror vanligt folk att kunna bedöma vad som sant eller osant i rapporteringen.

I Agenda den 28 januari i år debatterade socialminister Annika Strandhäll med Sverigedemokraternas ledare om den svenska sjukvården. Det enda som hon hade rätt om, är den svenska sjukvårdens höga kvalité, men vad hjälper det när tillgängligheten blir allt sämre, personal som slutar, allt färre vårdplatser, operationer som ställs in och en ojämlik vård utifrån var man bor i landet.

Hon påstod också att Sverigedemokraternas budget skulle innebära ca 11 miljarder mindre till välfärden än vad Regeringen anslår. Antingen har ministern inte fattat vad SD:s budget innebär eller också misstolkar hon den medvetet. Det är lika illa i oavsett vilket. En korkad minister eller en minister som sprider desinformation. 

Sanningen är den att k




Inga kommentarer: