söndag, mars 18, 2012

Ett mycket ovälkommet avbrott.....


En av veckans höjdpunkter infaller varje lördag kväll, lokal tid. Då är det dags att följa ATG:s visning av dagens V75-tävlingar i datorn. I regel har vi strax innan avnjutit en god middag antingen hemma eller på någon av stadens restauranger och ser med stor förväntan och vissa förhoppningar fram emot denna höjdpunkt.
Så var det också i går kväll och efter att ha ätit en god pytt i panna på en skandinavisk restaurant kom vi hem i god tid för att Christer skulle hinna lämna in sin rad via Internet. Själv hade jag lämnat in min och spelbolagets system före middagen.
Vi upptäckte ganska snart att det var något problem då vi inte kom ut på nätet och jag började febrilt söka efter felet och efter att ha återstartat rautorn var det bara att konstatera att vi saknade kontakt med nätet. Ingen Internet access, man tror ju inte att det är sant. Den viktigaste tidpunkten på hela veckan och Internet fungerar inte.
Vi åkte snabbt som ögat iväg till ett Internet café så att Christer kunde göra sina insatser. Där fungerade det och vi passade på att titta på det första loppet, vilket inte var någon höjdare då sju av fältets tolv hästar galopperade. Det var bara att återvända hem, i den vetskapen att vi endast kunde få sex rätt då ”våra” hästar tillhörde den galopperande skaran.
Väl hemma noterade vi att problemet med Internet kvarstod och det blev några intensiva telefonsamtal med operatörens kundtjänst. Till slut blev vi informerade om att en lastbil dragit ned ett antal kablar vilket fått till följd att många internetanvändare drabbats i vårt område. Den lastbilschauffören hade vi inte något positivt att säga om under vår resultatlösa väntan på att förbindelsen skulle återupprättas.
Tidigt i morse var det i alla fall fixat och jag kunde konstatera att några väsentligheter på det hippologiska området hade vi inte missat då jag tittade i lopparkivet. Dels var det dimmigt så att man knappt såg något dels var det något med banan som gjorde att många hästar galopperade. Dessutom var det till övervägande del fel hästar som vann och merparten av den höga utdelningen hamnade i fel fickor, d v s i norska fickor. 

Inga kommentarer: