lördag, mars 24, 2012

Det växer och gror...


I veckan har vi varit hem till Yayas hus i byn, vilket nu går under beteckningen ”Farmen” med hänvisning till det femtiotalet fruktträd som vi planterade förra året. Tre av träden hade dött så dem har vi bytt ut och dessutom planerar vi att plantera ytterligare ett fyrtiotal träd innan vi återvänder till Sverige i slutet av maj.
Ett årsgammalt mangoträd
Under den här perioden är det viktigt att träden vattnas då det är väldigt varmt och torrt. Bevattningen sker för närvarande med en slang men vi har planerat att införskaffa ytterligare en vattentank och gräva ned rör till ett par tappunkter då ytan är flera hundra kvadratmeter stor. Det är ingenting som vi planerat att göra nu utan det får anstå tills vi kommer tillbaks i höst och då regnperioden är över här borta.
Det bästa skulle naturligtvis vara en automatisk bevattningsanläggning så är det någon som har några tips hur man konstruerar en sådan så är ni välkomna att höra av er. För närvarande har vi hjälp av en kvinna som bor i närheten av Yayas hus och hon vattnar varannan dag.
Jag funderar också på att sätta några potatisar, i första hand för att se om det går. Några kålrötter skulle inte heller vara fel eftersom de inte finns att köpa här. Vi får väl köpa med oss några fröpåsar från Sverige nästa gång.

Inga kommentarer: