torsdag, mars 01, 2012

Den nya ordningen i Sverige…

I går läste jag i Aftonbladet om den 96-åriga Svenska kvinna som valt att flytta till Thailand för att få vara tillsammans med sin son och dennes familj den sista tiden i hennes liv.
Men se det går ju inte an, för då blir hon av med sin garantipension på ca 3850 kr i månaden och har kvar ca 2500 kr i månaden att leva på. Hon måste alltså flytta tillbaks till Sverige för att få behålla sin garantipension.
Enligt någon konstig bestämmelse får man i motsats till andra pensioner bara garantipension om man bor kvar i Sverige eller i ett annat EU-land.
Eva Bergdahl, 96
Den gamla damen som aldrig tagit emot en krona i bidrag eller på annat sätt legat samhället till last, enligt Aftonbladet, förnedras och förödmjukas däremot genom att berövas den redan från början ynkligt låga pensionen.
Detta kan ställas i relation till att det i Libanon, Irak och en rad andra länder bor ”svenskar” som fått asyl i Sverige, inte lärt sig språket och varit arbetslösa i många år, försörjts med bidrag och därefter förtidspensionerats av arbetsmarknadsskäl. De lever nu gott i sina hemländer och i de flesta fall handlar det om relativt unga, friska och fullt arbetsföra personer.
Det måste väl vara något som i grunden är fel då de människor som varit med om att bygga vårt land blir bestulna på den välfärd de betalat för, till förmån för helt främmande människor som aldrig bidragit med en svensk krona?
I Sverige är det inte politiskt korrekt att tala om detta för då kommer genast rasist- och den främlingsfientliga stämpeln fram.

Jag tror att jag lever i en mardröm. När skall det svenska folket vakna?

Källa: Aftonbladet, Bild: Aftonbladet

Inga kommentarer: