torsdag, mars 01, 2012

Hur länge kan vansinnet fortsätta??????

Någon som hört snyfthistorierna om de ensamkommande ”barnen”? Jaha, trodde väl det med tanke på omfattningen. Någon som hört vad detta kostar de svenska skattebetalarna? Nähä, trodde väl det med tanke på hur politiker och media mörkar.
De ensamkommande ”barnen” handlar så gott som undantagslöst om pojkar och åldern går i regel inte att fastställa då id-handlingar saknas. Den första frågan man ställer sig är ju; hur kom de med på ett flyg från Afghanistan, Irak, Somalia etc utan att kunna styrka sina identiteter?
Den frågan tycks man undvika och trots att det finns metoder att fastställa ålder underlåter man i regel att tillämpa dessa metoder och här blir de väl omhändertagna i nyrenoverade fastigheter med nya möbler. Många gånger är personalen lika många som antalet ”barn”, personal som dessutom finns på boendet dygnet runt.
Det här handlar om något som våra äldre på ålderdomshemmen inte ens kan drömma om.
Barn under arton år?
Nu har tidningen Riksdag & Departement rapporterat om Riksrevisionens synpunkter på Migrationsverkets ekonomiska förehavanden rörande de ensamkommande.
I Sigtuna kommun kostade ett så kallat ensamkommande flyktingbarn 15 816 kr per dygn under det tredje kvartalet 2011, visserligen ett exempel som kallas ”extremt”, men på ett år blir det 5 772 840 kronor per ”barn”, alltså nära sex miljoner för ett ”barn”.
Även om Sigtunaexemplet är extremt så uppges den genomsnittliga kostnaden variera mellan 3 000 kronor och 6 000 kronor per individ och dygn. Under 2011 ansökte 2 057 ensamkommande om asyl i Sverige och räknat på 4 500 kronor kostar denna industri de svenska skattebetalarna 4 364 122 500 kronor, alltså drygt fyra miljarder kronor under 2011. Här ingår ändå inte kostnader för tolkar, sjukvård eventuell kriminalitet etc.

Jag tror att jag lever i en mardröm. När skall det svenska folket vakna?

Källa: Snaphanen, Riksdag & Departement, Affes Wordpress.com, Migrationsverket

Inga kommentarer: