måndag, mars 24, 2014

Vardagar i Surin...



Tiden bara rullar iväg och snart är det bara två månader innan vi åker till Sverige. Den kyla som vi drabbades av i januari har nu utbytts till ett mer trivsamt klimat och dagstemperaturen ligger runt 32 grader så det blir åtskilliga timmar i poolen så gott som varje dag.

Mijo har fått arbete i Surin och har flyttat hem från Bangkok. Här har hon i stort sett samma lön som hon hade i Bangkok men resorna till och från arbetet har minskat från ca tre timmar till 20 minuter. Hon arbetar som ekonomiansvarig på ett möbelvaruhus men söker samtidigt andra jobb, företrädesvis på någon bank där man arbetar fem dagar i veckan. Det vanliga i Thailand är att man jobbar sex dagar i veckan hos privata arbetsgivare. Offentliganställda däremot arbetar fem dagar i veckan och där utgår också en pension den dag det blir aktuellt att sluta arbeta.

Med sig från Bangkok hade hon en tuss med fyra ben, som hon påstår är en hund. Den är mindre än en stor råtta men ettrig som en terrier. Inlednings vis visade han ingen som helst respekt för Zippo som accepterade det irriterande uppträdandet till en viss gräns men det tog inte alltför lång tid innan tussen hade klart för sig var gränsen gick, så nu är det lugnt. Till skillnad från Zippo så sover han inomhus och han är ännu inte riktigt rumsren så det gäller att se upp med var man sätter fötterna.
 
 Zippo sover och äter vanligtvis utomhus. Detta har bland annat inneburit att ett antal fågelfamiljer har byggt bon runt om på tomten. Orsaken till detta är naturligtvis att Zippos matskål har blivit en given samlingsplats för ett gökpar, en massa gråsparvar samt några oidentifierade arter. Äter inte Zippo upp allt i skålen så är det samling vid pumpen för flygfäna. Det kan ju tyckas trevligt med ett omfattande djurliv på tomten men problemet är att de skiter överallt. Mycket kan man acceptera, men att komma ut och se en sparv som trycker av en märla på backspegeln på hojen, där går min gräns.
 
Nu tar vi in skålen så snart Zippo ätit klart oavsett om den är tom eller inte.

Inga kommentarer: