måndag, mars 17, 2014

Bangkok shutdown 6 .....



Det är svårt att hänga med i svängarna då det gäller den thailändska politiken och det är mycket jag inte förstår. Då jag inte förstår vad som sker och varför det sker är det svårt att skriva något om det. Därför blir det långt emellan mina kommentarer. Något resultat från parlamentsvalet har inte offentliggjorts och något datum för att genomföra nya val på de platser som blockerades av de regeringsfientliga den 2 februari har jag inte heller sett till.
 
Tiden talar emot demonstranterna
Under den senaste tiden har man inte genomfört några större demonstrationer i huvudstaden och de regeringsfientliga demonstranterna har demonterat sina blockader vid några av de större vägkorsningarna i Bangkok och förflyttar det mesta av ”verksamheten” till Lumpiniparken. Några mindre vägkorsningar är fortfarande blockerade men följderna av dessa verkar inte påverka trafiken i någon större omfattning. Mindre demonstrationer genomförs, om inte dagligen så flera gånger i veckan och protestledaren Suthep Thaugsuban har vid flera tillfällen betonat att man kommer att fortsätta att vidta åtgärder i syfte att stänga ned regeringsbyggnader samt företag som ägs av familjen Shinawattra.

Mer än 20 personer har dödats och flera hundra har skadats sedan de regeringsfientliga demonstrationerna inleddes.
 
Regeringen har försökt att låna upp pengar i några thailändska banker för att kunna betala bönderna för det ris de levererat. Men så snart en bank lovat att ställa upp så har regeringsmotståndare börjat ta ut sina sparade pengar och säga upp sina konton i dessa banker. Nu verkar det dock som att man lyckats sälja fyrahundratusen ton ris till Kina vilket innebär att utbetalningen till bönderna kan påbörjas.

Inga kommentarer: