fredag, januari 23, 2015

Aktuellt i den thailändska politiken...



I dag på morgonen tillkännagavs i thailändsk TV att förre premiärministern, Yinluck Shinawatra, kommer att åtalas för korruption med risk att dömas till 10 års fängelse. Hon har även fällts i riksrätt vilket innebär att hon inte får jobba politiskt under fem år.
Familjen Shinawatra och det parti de företräder, har vunnit alla allmänna val som hållits sedan 2001. Både hennes bror Thaksin och hon själv har avsatts genom militärkupper.

Yingluck Shinawatra
Den nuvarande regimen hoppas nog att om man lyckas neutralisera familjen Shinawatra ökar chanserna för en annan regering när man kommer att utlysa nyval. Då det är regeringen som har sista ordet vad gäller tronföljden och vem som blir nästa kung eller drottning kommer nog militärregimen sitta kvar till det blir dags att genomföra detta.

Oavsett familjen Shinawatra tror jag att den rörelse de stått bakom är så stark att andra kan ta över och så länge man håller det man lovar till den fattiga befolkningen kommer det inte att ske någon förändring av den thailänska politiken, förutsett att det blir demokratiska val där varje person har en röst.

1 kommentar:

Swethaiparadise sa...

Tack för intressant inlägg.