fredag, januari 18, 2019

Tillbaka på ruta ett…


Genom en ohelig allians får nu svenska folket leva med samma regering som misslyckats med det mesta under föregående mandatperiod

Januariblåsningen är ett passande namn på överenskommelsen mellan S, Mp, C och L.

Teflonkärringen, med Björklund i rygg, gick rakt i den fälla som Löfven gillrat. Klausulen om att Vänsterpartiet inte skulle ha något inflytande över politikens inriktning finns bara kvar som en anteckning och blev i realiteten historia sedan Sjöstedt och Löfven gjort upp.

Många med mig upplevde att det var just den klausulen som gjorde att liberalernas förtroenderåd accepterade Björklunds vänstersväng.

Centerledarens agerande under regeringsbildningen där makthungern och storhetsvansinnet lyste igenom, inte minst genom hennes manövrerande och positionerande för att själv utses till statsministerkandidat visar på bristande självinsikt.

Att höra teflonkärringen nu prata om sina alliansvänner gång på gång är ett hyckleri som helt saknar verklighetsförankring. Vänskapen verkar vara helt obesvarad från dem som C och L svikit.

Hon och Björklund har inte bara svikit sina tidigare alliansvänner, utan vad som får ses som ännu mer allvarligt, sina väljare. De båda gick till val under falsk flagg.

Men smakar det så kostar det och dessa två svikare kommer med all sannolikhet att få betala redan i valet till EU-parlamentet.
Men snart är det måndag och det är då landets problem skall börja tacklas.

Gängkriminaliteten, skjutningarna, personrånen, våldtäkts- epidemin, knarkhandeln på öppna gator och torg, vapen- och knarksmuggling, vårdköerna, personlig assistans, skolresultaten, barnbrottsligheten, bostadsbristen, integrationen, tryggheten, utanförskapsområdena etc är frågor som inte direkt legat i fokus de senaste fyra månaderna.

Det känns beklämmande att höra Anders Ygeman beskriva regeringen som stabil och handlingskraftig när det i själva verket är den svagaste regering Sverige haft under efterkrigstiden.

Anders Ygeman var mannen som hösten 2016 lovade att 80000 personer som befinner sig olagligt i Sverige skulle utvisas.

Stämmer uppgifterna så har ca 200 personer sedan dess utvisats eller själva valt att lämna landet.

Tilläggas kan också, att under föregående år, utfärdades fler än 132000 nya uppehållstillstånd i vårt land.


Inga kommentarer: