onsdag, september 02, 2009

Tidsskillnaden inte lätt alla gånger

Svärfar ringde tidigt i morse. Han brukar alltid ringa vid tiotiden – thailändsk tid, alltså när klockan är fem hos oss och vi sover som bäst. Han blir lika överraskad varje gång över att vi ligger och sover. Det där med tidsskillnad är inte så lätt alla gånger och han tycker nog att vi har lite konstiga vanor som sover så länge på morgonen.
Han hade tittat på thailändsk TV och på flera av de större kanalerna handlade det om Thailändare som lockats med guld och gröna skogar för att komma till Sverige för att plocka bär. Alla kände sig lurade och har nu stora skulder som man inte kommer att kunna betala. Svärfar var orolig att vi inte skulle ha råd att åka tillbaks till Thailand efter vad som framgått av de olika nyhetskanalerna.
Efter det att Yaya förklarat att den uppkomna situationen inte påverkar oss så var det lugnt och vi kunde somna om. En timme senare var det bara att stiga upp och ge sig ut i skogen på jakt efter det ”röda guldet”, det gäller att passa på medan uppköparna betalar tio kronor kilot.

Inga kommentarer: