söndag, september 18, 2011

Inga pengar till vanvårdade barnhems- och fosterbarn...


Ibland undrar jag om politikerna är helt tondöva och lider fullständig brist på fingertoppskänsla. Först har man klantat till det med sjukförsäkringen så att svårt sjuka människor blir utan ersättning och/eller skall tvingas att stå till arbetsmarknadens förfogande trots att arbetsförmågan helt saknas. Trots att man är medveten om problemet så har man fortfarande inte lyckat lösa det.
Nu senast så mumlar ansvarig minister, Maria Larsson (Kd) någonting om rättssäkerhet och rättvisa som försvar för att slippa betala ersättning till dem som under många år farit illa i sina fosterhem. Hon går emot regeringens egen utredning där man föreslagit en viss ersättning till dem som farit illa under åren 1920-1980. Det värsta av allt är att hon hänvisar till att det inte finns någon dokumentation. Det är tydligen skillnad på svenska ”papperslösa” och ”papperslösa” från Somalia, Irak och Afghanistan, där är det inga problem ersättningar trots att dokumentationen saknas.
Sammanlagt skulle ersättningarna till de vanvårdade barnhems- och fosterbarnen uppgå till ca trettio millioner, vilket i det närmaste får ses som en struntsumma för en regering som lägger ned miljarder på genustrams och en havererad invandrings- och integrationspolitik.
Det är så att man känner sig illamående men förhoppningsvis är inte sista ordet sagt i den här frågan.
Regeringen väljer också en sänkt restaurangmoms i stället för att höja pensionerna för Sveriges pensionärer. Man undrar ju hur de tänker, om de nu gör det.

Inga kommentarer: