torsdag, september 29, 2011

Regeringen ändrar sig....


Regeringen gjorde en kovändning som Maria Larsson förklarade på följande vis. ”Kristdemokraterna och regeringen har hela tiden undersökt möjligheterna till ersättning och det är vi som tagit initiativ till att kunna utreda hur man ska kunna göra det. Jag beklagar dock att blev olika besked under processen. Men jag är glad över att vi nu är framme, och nu kan säga att de personer som blivit vanvårdade ska kunna få ersättning.”
Under galgen
Bullshit, rena skitsnacket, sanningen är den att då regeringen fått klart för sig att den samlade oppositionen med S, MP, V och SD hade för avsikt att gå emot regeringen måste man undvika ännu ett förödmjukande nederlag i riksdagen och då ändrade sig regeringen igen. Med andra ord så var det Sverigedemokraternas förtjänst att det trots allt blir en ekonomisk ersättning till vanvårdade fosterbarn.
För några veckor sedan meddelade Maria Larsson att regeringen, trots att man tidigare uttalat sig i positiv riktning, avsåg att gå emot utredningen och att ingen ekonomisk ersättning skulle utgå till de drabbade. Däremot erbjöd man sig ställa till med någon slags ursäkts- och upprättelseceremoni – lite floskler i stället för pengar alltså. Beskedet möttes av en massiv kritik av oppositionen. Till Larssons försvar kan sägas att hon troligen blev överkörd i frågan och själv nog helst hade sett ett beslut i enlighet med utredningens förslag. Det här är inte första gången Kristdemokraterna viker ned sig för de övriga regeringspartierna och sedan inte låtsas om att detta är vad man som verkligen har hänt. Att man visar en sådan bristande karaktär är nog också en av förklaringarna till KD:s katastrofalt låga opinionssiffror i mätning efter mätning.

Inga kommentarer: