tisdag, mars 19, 2013

Svårt när sanningen måste modifieras...



Det är inte utan att jag får en viss medkänsla för en del av våra politiker ibland. I går var det Tobias Billström som trampade på en försåtlig mina vilket fick hela lådvinsvänstern och så gott som alla åsiktsfascister att fara i taket och starta en s k twitterstorm.

Ett stort problem för de flesta av våra politiker är att sanningen måste modifieras när man uttalar sig och ibland blir det fel. Det går det bara inte att säga precis som man tycker och framför allt inte som verkligheten ser ut för då åker det röda rasistkortet fram.
Vad var det då som retade vansinne på vänsterpacket den här gången? Jo, Billström sa bara som det är när det gäller människor som gömmer illegala personer i vårt land.
Han citerades i DN (tidningen som på fullt allvar propagerar för att illegala invandrare skall få rösträtt i kommunal- och riksdagsval i Sverige) enligt följande. ”I bland har vi bilden av att personer som är gömda bor hos en trevlig blond svensk dam i 50–60-årsåldern som vill hjälpa till. Men det är ju inte så. De allra flesta bor hos sina landsmän som inte alls är blonda och blåögda”.
So what? Det torde knappast finnas så många blonda svenska damer i 50-60-årsåldern som har möjlighet att inkvartera en majoritet av alla illegala som vistas i vårt land.

Ja, men var bor de annars?

Det finns olika lösningar på det problemet, vi har bland annat att göra med driftiga nybyggare och naiva myndigheter och det är bara fantasin bland dessa entreprenörer som sätter gränser. Ett exempel är när en familj från främmande land har beviljats permanent uppehållstillstånd och erhållit en bostad i vårt land så kan t ex kvinnan i familjen anmäla att hon misshandlas av maken och därför vill ha en ny bostad för sig och barnen. Det brukar gå bra då svenska myndigheter har noll koll i de flesta fall. Sedan bor man kvar i den gamla lägenheten och hyr ut den nya till illegala. I en trea kan man inhysa 10 - 12 personer á 1000 – 1500 kronor i månaden. En bra extrainkomst utöver beviljade bidrag.

Detta medan svenska ungdomar tvingas bo kvar hos föräldrarna tills man är i trettioårsåldern.  

Inga kommentarer: