fredag, juni 19, 2015

Oväntad draghjälp...



Sverigedemokraternas valarbetare på Aftonbladets ledarredaktion jobbar och sliter för nya framgångar för Sverigedemokraterna.

Under rubriken ”Med DÖ får SD den makt de förtjänar” skriver Anders Lindberg att debatten om decemberöverenskommelsen visar att det finns en grundläggande missuppfattning om vad demokrati innebär. Bara för att SD fick 12,9 procent i valet betyder inte det att de får styra Sverige. Övriga 87,1 procent är nämligen fler. Riktigt hur denna missuppfattning uppstått är faktiskt obegripligt. I vilket annat sammanhang får en minoritet, dessutom ganska liten styra? Fortsätter han.

Men hallå, lever vi inte på samma planet? Vadå i vilket annat sammanhang? Har ledarskribenten gått in i dimman och missat att Sverige för närvarande styrs av en minoritet. Läser han inte tidningar och tittar på den ”objektiva” statstelevisionen?

Men Lindberg tillhör troligen samma gäng som clownen från Täby, de som hatar SD och då är alla medel tillåtna, skamgrepp och förtal inte undantagna. I ett grovt övertramp skriver han att ” att SD inte kan bygga koalitioner beror ju på att de är rasister”.

Den meningen innebär sannolikt att Anders Lindberg får ca 15 - 20 ryggdunkar från etablissemanget och kanske en och annan favör hos chefen men också att SD får ca 10 000 nya sympatisörer. Bra jobbat!

Daniel Swedin, som inte verkar vara den skarpaste kniven i lådan på samma redaktion, vill ju inte vara sämre utan försökte ta poäng på det danska valet under rubriken ”Valnatt med smak av främlingsfientlighet”.   

I morse satt Lars Ohly och Mona Sahlin i en TV-soffa och ondgjorde sig över Dansk Folkepartis framgång i det danska valet och utmålade det danska folket som en hop rasister och man lät även invektiven hagla över Sverigedemokraterna
 
Den retorik Aftonbladet och som i det här fallet, avdankade kommunister och socialister bedriver har för länge sedan genomskådats av folket, vilket om inte annat opinionsmätningarna visar.

Inga kommentarer: