tisdag, juni 16, 2015

En sorgens dag för demokratin….



Jag har svårt att bestämma mig för om det var tragiskt eller komiskt att Allianspartierna avstod att rösta på sitt eget budgetförslag tidigare idag och därmed släppa igenom en socialistisk budget. Grunden till detta sätt att förfara är den motbjudande och odemokratiska överenskommelsen mellan sex av riksdagens partier i syfte att hindra Sverigedemokraterna från inflytande. Inför omröstningen har partipiskorna kommit väl till användning och Inom Moderaterna fick inte partigruppen ta ställning till förslaget utan ställdes inför fullbordat faktum viket gjort att det jäste i leden. Även bland lokalpolitiker och väljare har kritiken varit stark. Men när det kom till kritan så var det bara två av ledamöterna som röstade på sitt eget budgetförslag, vilket hedrar dem.  
Övriga visade ett totalt förakt för folket, för sina egna väljare och för de väljare som röstar och sympatiserar med riksdagens tredje största parti.

Här har en liten klick i varje parti rundat grundlagen som säger att makten skall utgå från folket. Tydligare än så här kan det knappast bli att makten nu utgår från eliten i de odemokratiska partierna i Sveriges riksdag. Det känns speciellt allvarligt då man har känslan av att flertalet av dessa personer knappast tillhör landets begåvningsreserv och helt saknar den ekonomiska kompetensen som borde vara självklar på dessa poster. Det bästa som kan sägas om Statsministern är att han har haft ett riktigt jobb, viket majoriteten av statsråden inte verkat ha inte hunnit med. Att vi begåvats med en vice statsminister som skyller allt hon inte gillar på vita heterosexuella män och som inte verkar uppfatta vad hon själv säger känns inte speciellt tilltalande, snarare olustigt. En utrikesminister som försöker implementera något hon benämner feministisk utrikespolitik inger knappast något förtroende hos folket (ni vet, därifrån makten skall utgå, om det går rätt till vill säga). Finns det inga bromsar alls i detta vansinne?

Uttalandet från clownen i Täby om att Sverige är en humanitär stormakt och att vi kulle öppna våra hjärtan visar på bristande självinsikt och får nog mer ses som ett uttryck för storhetsvansinne. Man kan även ana schizofrena drag hos denne pajas som ena stunden hävdar att alla människor är lika mycket värda och i andra sammanhang anser att en del människor skall man inte ta i med tång.

Nu fortsätter den rödgröna regeringen i samma anda och massainvandringen fortsätter i allt större volymer trots avsaknad av både arbete och bostäder. Även om utbildningen är bristfällig och kompetensen låg hos flertalet av de styrande så vägrar jag tro att de är så korkade att de inte inser att Sverige är på väg mot en total välfärds- och befolkningskatastrof.

Jag har svårt att kunna tänka mig att det här skulle kunna hända i något annat land i den civiliserade världen. Men Sverige är ett land som i många avseenden avviker exceptionellt i förhållande till jämförbara länder, tyvärr inte i några positiva hänseenden utan vårt land utnyttjas många gånger som ett avskräckande exempel.

Det är nu hög tid att våra folkvalda öppnar sina ögon och tar tag i de problem som vårt land för närvarande går igenom.  

Inga kommentarer: