fredag, oktober 09, 2015

Underhållning på hög nivå...



Sent i går kväll och i natt (lokal tid) följde jag KD:S riksting och framför allt omröstningen om ”decemberöverenskommelsen” samt reaktionerna från olika håll.
Lena Melin och resten av Aftonbladets ledarredaktion var helt fel ute i sina analyser bara timmarna innan omröstningen och efter det här måste deras analysförmåga starkt ifrågasättas. Det handlade nog mest om ett önsketänkande den här gången.
Det som jag i första hand fastnade för när beslutet väl tagits, var Aduktessons hänvisning till att man gick på medlemmarnas linje och följde deras önskemål. Det vill säga tvärtom vad ”Kalle Anka-regeringens” statsminister Stefan Löfven gör. Där är det mest att ”vi i partitoppen vet bäst” och väljarna skall ställa in sig i ledet och ställa upp på tokigheterna som uppstått bl a som en följd av samarbetet med de två mest extrema partierna i Sveriges Riksdag.
Den stora frågan är nu – har hela ”decemberöverenskommelsen” fallit? Vad innebär det för de övriga odemokratiska partierna och framför allt för Moderaterna och deras medlemmar? Ett spännande landsmöte väntar nästa helg och man behöver knappast vara något geni för att inse att decemberöverenskommelsen spelat ut sin roll även där. Vi behöver nog knappast vänta till helgen för att få ett sådant besked, det torde nog komma ett besked från AKB senast under morgondagen.
Från socialdemokraterna är det Margot Wallström som är först ute med sina kommentarer. På twitter skämmer hon ut sig i vanlig ordning då hon ifrågasätter vilka som nu kan lita på KD. Står det verkligen rätt till huvudet på den här människan? Till skillnad från Socialdemokraterna så kan väljarna lita på att KD:s partiledning går väljarnas ärenden. Hon borde i stället ställa sig frågan ”vem kan lita på ett parti som snart satt världsrekord i att bryta vallöften”?
Det ser ut att bli en spännande höst.

Inga kommentarer: