Fotboll i veckan som gått

Det har varit en intensiv fotbollsvecka med flera spännande matcher. De flesta brukar jag kolla live men det skall vara något mycket speciellt om jag skall titta på en match som börjar kl 02.00 lokal tid.
De engelska matcherna brukar spelas på bra tider. I Italien och Spanien startar matcherna i regel senare.
Nu körs det repriser dagen efter så det är inga problem att hänga med.

Milan – Inter var tät och spännande. Zlatan gjorde ett bra förarbete till Inters kvittering då han drog på sig tre Milanspelare innan han skarvade bollen vidare.
Resultatet 1-2 motsvarade vad som hände på planen.

Chelsea och Aston Villa bjöd på en mycket underhållande match där det mesta hände. Chelsea tog ledningen med 4-3 två minuter före slutet och Aston Villa kvitterade genom en straff på stopptid.

City tog emot Blackburn hemma och bortalaget kvitterade med åtta minuter kvar att spela. Ganska onödigt enligt min mening, man borde ha täppt till bättre. Ibland undrar jag om Svennis har riktig koll på läget då det gäller taktiska disponeringar.

West Ham och Manchester United Var också en mycket underhållande tillställning. West Hams seger med 2-1 var fullt rättvis, dels hade man en ribbträff i början på matchen dels blev man bestulen på en straff i andra halvlek. Ronaldo spelade lysande bitvis men han slog okoncentrerat en straff vid sidan av målet. Mål i det läget och matchen hade säkert slutat annorlunda. Rooney spelade inte.

City mötte Liverpool hemma. I första halvlek stod man emot bra och matchen var jämn utan några riktiga chanser. I andra halvlek tog Liverpool över mer och mer av spelet och hade vinsten på gaffeln men Dunne lyckades rädda på linjen då Hart överspelats. Liverpool var sammantaget det bättre laget och det blir nog svårt för City att röra de ”fyra stora” om man inte förstärker laget. Skador kan också ställa till stora bekymmer då truppen är ganska tunn. Vi får väl se om Thaksin öppnar plånboken eller om han koncentrerar sig på att återvända till Thailand.

I kväll är det Arsenal mot West Ham som gäller. Jag tror inte att man skall räkna bort West Ham helt även om Arsenal blir storfavoriter. Segern mot United kanske gav råg i ryggen och Fredde kanske vill revanchera sig?

När man tittar på så mycket engelsk fotboll som jag gör så frågar man sig hur England kunde missa EM-slutspelet? Landslagsmännen gör så gott som varje gång jätteinsatser i klubblagen.
Att det skall vara så omöjligt att få till det i landslaget.