måndag, januari 21, 2008

Bort från avgaser och trafik...

En av nackdelarna med att bo här i Surin har varit de begränsade motionsmöjligheterna. Hitintills så har jag fått utnyttja trafikerade vägar för jogging och promenader. Det har inte varit speciellt roligt, dels för avgaserna från trafiken, dels för risken att bli påkörd bakifrån av någon av de många som kör på fel sida.

Nu har ”kommunen” satsat drygt fem miljoner bath på ett rekreationsområde intill stadion vilket gör att man får ett stort sportkomplex i staden.

Projektet startade i oktober i fjol och beräknas vara färdigställt den 21 februari i år.
Man har bland annat anlagt två asfalterade slingor som går parallellt och är ca 2 km långa. Den ena är avsedd för jogging och promenader och den andra för cyklister.
Man har även iordningsställt toaletter och rastställen under tak.
Plantering av träd, buskar och andra växter samt anläggning av gräsmattor mm gör att det hela får karaktären av en park.

Mellan de båda slingorna är avståndet ca en meter.
Nu, när asfaltering och det mesta är klart, tycks man ha kommit på att det skulle vara praktiskt med belysning, det är ju mörkt på kvällarna.
Det innebär att man måste gräva för fundament för belysningsstolpar och kabel runt hela anläggningen, mellan de båda slingorna.
Det blir liksom i fel ordning utifrån mitt sätt att tänka.

Avståndet från vår bostad till området är inget som avskräcker, 30 minuters promenad eller fem till tio minuter med bil eller motorcykel. Det blir skönt att komma bort från trafiken och avgaserna även om man drar i sig lite på väg till och från anläggningen.

Inga kommentarer: