lördag, januari 12, 2008

V75 på Jägersro

Idag avgörs V75 på Jägersro.

Jackpot-pengar gör det extra intressant.

Så här i förväg ser det relativt enkelt ut så vi skall nog inte räkna med någon större utdelning.

Avd I: 10 Earl Tilly är bästa hästen. Läget är en nackdel men distansen är ett plus. Det finns några emot om det skiter sig för favoriten, 2 Inzaghi D.K. kan bli en liten överraskning om tempot hålls nere. I övrigt räknas 1 Go On Pale och 6 Lovebite från ledningen.

Avd II: Det mesta talar för 6 Lea. Hon spetsar nog trots spåret och distansen är den rätta. Varning dock för 4 First Out och 9 Go Chip. Båda har uppåtform enligt stallen. Ett rysarbud kan 11 Rydens Cremona vara om det blir tempo i loppet.

Avd III: Här startar dagens bästa spik, 3 Flying Herkules. Spets och slut verkar vara en ett troligt scenario. 7 Glen Kronos skall kunna vända ut och in på ett sånt här gäng enlig Ludde, så vi får väl se vad som händer.

Avd IV: Ett mycket svårtippat lopp. Här kan det löna sig att gardera. Själv tror jag på
8 M.T.Beloved men läget är inte det bästa. Första tanken var 4 Indra Pine men spåret gör att galopprisken är mer än 50 %. Utan galopp så blir det en tappstart vilket reducerar chanserna betydligt. Motspel saknas inte och i första hand blir det 1, 6, 7, 9, 10 och 11.

Avd V: 1 Arrak Kloster kommer att tappa från start. Det är därför troligt att 7 Giddman,
4 Jeb Frontline och 6 Power Nap gör upp om segern i detta lopp. Helt säker är jag inte, så det kan löna sig att gardera på. Det kanske också kan vara farligt att utelämna Björn Goops styrning, 3 Super Mack Håleryd?

Avd VI: 1 Squirtle Countach är ett spikförslag. För de som garderar så ligger
2 J.T. Mulligan och 7 Incognito närmast. För den som söker riktiga sänken kan 10 Melker Loss vara ett alternativ.

Avd VII: 3 Sir Remington heter min vinnare. Allvarligt talat så hittar jag inte så mycket emot. 1, 2, 8, 9, 11 är väl inte helt borta om det skiter sig för min vinnare.

Lycka till

Några kommentarer ang förra veckans V75:a.
”Travexperterna” i TV 4 hade synpunkter på Susanne Österbergs vinst med Spangmigutten och en incident som inträffade ca 700 meter innan mål.
Johan Edlund; ”Jag tror att den stora anledningen till att Spangmigutten inte diskades var att mål­domarnämdens översiktskamera, som filmar långsidan framifrån, med djup och från hög höjd, var ur funktion på grund av snöfallet”. Thomas Nilsson hakade naturligtvis på i vanlig ordning.
Nu fick Susanne böta för trängningen ca 700 meter före mål vilket var ett rimligt straff och i linje med praxis.
Det skulle vara intressant att höra om det är någon som känner till något fall där man diskat för en incident ca 700 meter före mål (eller tidigare) och som orsak uttalat att loppets ordningsföljd ändrats pga av denna incident.

Veckans rubrik.
”Vaccinationskrav efter A2 på Umåker”.
Känns det igen? Samma visa varje år, varför införs inte obligatorisk vaccination?

Inga kommentarer: