måndag, maj 16, 2011

Sverige på dekis….

Det går snabbt utför för Sverige. I det nyss avslutade Ishockey VM:et fick vi på moppe av både Norge och Finland. Danmark slapp vi möta och Island och Färöarna var inte med, vilket kanske var tur. Nu är vi inte nummer ett av de Nordiska länderna längre.

Finländarna har en helt annan vilja och inställning än vad vi har vilket även visat sig på andra områden.

I Finland har man en betydligt vettigare invandringspolitik och den Finska skolan ligger på topp wide world. Finska politiker samarbetar och kompromissar oavsett vilka uppfattningar man företräder och finsk media pekar inte ut något enskilt parti som främlingsfientligt vilket man gör i Sverige.

Här trakasseras Sverigedemokraternas folkvalda ombud av de övriga partierna och media missar inga tillfällen att misskreditera partiets företrädare, ibland till och med genom rena lögner.

Detta har sammantaget bidraget till att Sverigedemokrater upplevs som legitima mål av pöbeln och fysiskt angripits bland annat under omvalen i Örebro och Västra Götaland.

Tänk om något av de andra riksdagspartierna skulle ha angripits på samma sätt, viket herrans liv de skulle ha blivit. Man kan ha vilken uppfattning som helst beträffande Sverigedemokraternas politik men över 350 000 svenska medborgare har röstat på dem.

Varje attack på Sverigedemokraterna är ett angrepp på demokratin och visar på bristande respekt för valresultatet. Här ligger vi snart på samma nivå som bananrepublikerna och långt efter våra nordiska grannar.

Bilden visar resultatet av en attack mot en SD:s William Petzäll efter ett skolbesök på Hvitfeldska Gymnasiet i Göteborg förra veckan. Under attacken kastade någon en stor sten in i fönstret på passagerarsidan.

Grattis Finland till Guldet i hockey-VM i alla fall.

Inga kommentarer: