lördag, juli 09, 2011

Dystra profetior.....

Blåbärssäsongen närmar sig snabbt men det ser inte speciellt lovande ut. Rubriker som ”Dystert på blåbärsfronten” och ”Sämsta blåbärsåret på länge att vänta” framkallar ju inte några positiva förväntningar precis. Det är Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU:s prognoser som ligger till grund för rubrikerna, men erfarenhetsmässigt så är SLU inte speciellt bra på att ställa diagnoser så än finns det hopp om en skaplig tillgång på bär. Dessutom kan det förekomma lokala avvikelser.

Man har ju svårt att föreställa sig att det kan bli sämre än det var förra året. Det var nämligen ”det sämsta i mannaminne” enligt syltföretaget Blåtands VD, Ulf Hagner. Till veckan skall vi ut och rekognosera och då passar vi också på att kolla efter hjortron och kantareller.

Trots att vi ännu inte annonserat så har folk börjat höra av sig, i första hand om blåbär men även lingon. Vi räknar med att kunna börja leverera i slutet på månaden och leveranserna kommer att ske i mån av tillgång på bär och i den ordning som beställningarna kommer in.

Inga kommentarer: