fredag, juli 15, 2011

Ut i skogen ska vi gå.....

I dag har vi varit ute i skogen mest hela dagen och kollat på våra blåbärsställen och vi såg väl ett och annat blåbär. Det ser inte ut att bli mycket bättre än förra året och då var det på gränsen till katastrof. Däremot så är bären tidigare i år, än förr om åren, på några av platserna. Normalt brukar vi komma igång under de sista dagarna i juli men i år går det nog att börja plocka runt den 21 juli på några ställen.

Förhoppningsvis kommer det att finnas så pass mycket bär att vi kan infria våra kunders förhoppningar. Förra året ändrade vi strategi och slutade sälja orensade bär till bäruppköparna, i stället så rensade vi (d v s hustrun) bären och sålde privat vilket var en betydligt bättre affär. Tyvärr så var fjolåret ett exceptionellt dåligt bärår och tillgången på blåbär var inte vad vi hade hoppats och i slutändan innebar det att vi inte kunde leverera de volymer vi hade beställningar på. Dessutom var bensinkostnaderna höga då vi tvingades åka långa sträckor för att hitta bär. Vi höjde också priset per kilo i slutet av säsongen.
Skall man döma av det intryck vi fått under dagen så kan det möjligen bli marginellt bättre i år. Nu har vi långt ifrån varit på alla ställen men vi har noterat att det finns bär på platser där det inte fanns förra året vilket känns positivt.

En personlig reflektion är att det känns tyngre och tyngre för varje år och någon direkt längtan att sitta på huk i skogen och svinga bärplockaren samt att bära konten och hinkarna upp- och nedför bergen i stiglös natur har jag väl inte. Men det som saknas hos mig finns i överflöd hos Yaya så snart kör vi igång. Affischerna sätter vi upp under  nästa vecka och sedan finns ingen återvändo.

Bättre motion kan man knappast få.

Inga kommentarer: