onsdag, februari 15, 2012

Bombattentat i Bangkok....


I tisdags briserade ett antal bomber inne i centrala Bangkok. Det började med en explosion i en fastighet vid Sukhumvit 71, som disponerades av fyra Iranska medborgare. Det fortsatte sedan med att en av iranierna kastade en bomb mot en taxibil som vägrade stanna och fortsatte sedan med att samma person slungade en ny bomb mot en polispatrull. Den fjärde bomben exploderade i händerna på terroristen som enligt uppgift skadades svårt. Tre andra personer skadades lindrigt.
Ytterligare en bomb desarmerades med hjälp av en vattenkanon.
Bild: Bangkok Post
Polisen lyckades senare gripa en av de övriga terroristerna på Suvarnabhumi flygplats då han försökte ta sig till Kuala Lumpur i Malaysia. Under onsdagen greps en tredje terrorist i Malaysia.
Israeliska myndigheter har kopplat samman händelsen i Bangkok med dubbelattackerna på Israeliska diplomater i Georgien och Indien. Från Israels sida hävdar man att terrorattentatet i Bangkok ingår i en världsomfattande iransk terrorplan.
Det har inte framgått om de thailändska myndigheterna har funnit någon koppling till den Libanes, med svenskt medborgarskap, som greps för drygt en månad sedan.  
Vid undersökning av huset där explosionen inträffade har myndigheterna funnit två C4-bomber och magneter, troligtvis avsedda att användas för att fästa bomber på fordon. Detta talar väl till viss del att Israelernas farhågor besannats.
Källa: Bangkok Post

Inga kommentarer: