tisdag, februari 14, 2012

Effekter av politiska ledarbyten mm....


Flera av våra politiska partier har bytt ledare under den senaste tiden. Annie Lööf har efterträtt Maud Olofsson i centerpartiet, Åsa Romson och Gustav Fridolin styr nu Miljöpartiet, Jonas Sjöstedt petade Lars Ohly i Vänsterpartiet och Stefan Löfvén är ny skeppare på socialdemokraternas skuta.
När United Minds opinionsundersökning redovisades den 13 februari verkar det ganska uppenbart att resultatet påverkats av att Löfvén tillträtt (eller att Juholt avgått). Sossarna jublar nu över siffror som bara för någon månad sedan var rena katastrofen
Det mest intressanta är att Centerpartiet backar med 2,4 procentenheter till 3,9 procent och därmed hamnar under spärren till riksdagsvalet.

Vi kan ta emot 40 miljoner invandrare
Många centerpartister uttrycker sin förvåning och statsvetarna har svårt att hitta en förklaring till att Centerpartiet inte fått någon ”Annie Lööf – effekt”.
Men hallå, vadå inte ha fått någon ”Annie Lööf – effekt”? Det är väl just det man fått. Världens tolerantaste folk har nu nått vägs ände och Lööfs uttalande om att Sverige har kapacitet att ta emot 40 miljoner invandrare har nu slagit igenom. Det är bara att konstatera att hon skitit i det blå skåpet. Vi är många som hoppas att detta mupp-parti åker ur riksdagen så fort det bara går.

Det är också intressant att det parti som säger sig vara mest feministiskt i riksdagen, Vänsterpartiet, efter dagens val av Hans Linde till gruppledare, nu har män på de tre tyngsta posterna inom partiet. Det är sånt som skapar trovärdighet - eller?  

Inga kommentarer: